tiistai 24. huhtikuuta 2012

Pähkinäinen Satay-kastike

G&C:n 1-vuotissynttäreiden yksi herkullisista liharuoista oli serkkuni H:n tekemä kana-satay. Satay-kastike on ollut aina yksi thaikkusuosikeistani, ja olin erittäin iloinen huomatessani että kastiketta voi helposti tehdä kotikeittiössäkin. Ohje on otettu Maku-lehden nettisivuilta täältä. Sen verran herkullista oli tämä setti, että sitä täytyi saada uudestaan tänään. Juhlissa otettu kuva oli melkoinen suttura, joten kuvakin on tältä päivältä.


Pähkinäinen Satay-kastike
8 annosta
  • 2 1/2 dl suolapähkinöitä
  • 1 kpl sipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl tuoretta chiliä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä (raasteena)
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl juustokuminaa (jauhettuna)
  • 400 g kookosmaitoa
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 kpl limettiä (mehu) 

Rouhi pähkinät. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna chili.

Kuullota sipuleita ja inkivääriä paistinpannulla öljyssä. Lisää joukkoon chili sekä juustokumina ja kääntele seosta parin minuutin ajan.

Lisää joukkoon kookosmaito, sokeri ja rouhitut pähkinät. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää limetin mehu ja tarkista maku. Lisää halutessasi Ketjap Manis -kastiketta tai suolaa. (Itse lisäsin hieman soijaa, suolaa ja chilijauhetta. Käyttämäni tuore chili oli erittäin mieto.)

Tarjoile basmatiriisin ja paistettujen kanafileiden kanssa.

3 kommenttia:

  1. Hyvä ohje! Mutta Satay ei ole thaikkuruoka vaan indonesialinen, vaikka sitä Thaimaasta saakin.

    VastaaPoista
  2. Mä valmistin joskus indonesialaisen dinnerin veljen pyynnöstä, ja silloin googlatessa tuli vastaan sellaista tietoa, että näistä sataysta ja rendangista yms. paikallisista herkuista ei paikallisetkaan oikein aina tiedä mikä niistä on ihanihan alkujaan mistäkin maasta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta siinäkin dinnerissä oli tarjolla satay-vartaita, joten sillä kertaa ne ainakin oli indonesialaisia.. ;)

      Poista