torstai 19. huhtikuuta 2012

Sitruunasorbetti

Halusin täydentää Viiden tähden illallisen menua pienillä yllätyksillä. Toinen niistä oli alkuruokien ja pääruoan välissä tarjoiltu sitruunasorbetti. En ollut moista ennen tehnyt ja ohjeen otin täältä. Se oli ensimmäinen googlaamalla eteen tullut ohje.

En ollut tajunnutkaan miten simppeliä sen tekeminen on! Paitsi palloksi en sitä saanut, joten koostumuksen kanssa täytyy vielä tehdä töitä. Tällä täytyy täydentää illallisia toistenkin! Ja jämät maistuivat muuten aika herkulta seuraavana aamuna kun suuta kuivasi...


Sitruunasorbetti
  • 2 ½ dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 2,5 dl sitruunamehua
  • 2 valkuaista
Kuumenna vettä ja sokeria kattilassa kunnes sokeri on sulanut. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita sitruunamehu sokeriliemeen. Nosta seos metallikulhossa pakkaseen. Noin tunnin kuluttua vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita jäähtyneeseen sitruunasokeriliemeen. Sekoittele sorbettia tunnin välein pari kolme kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti