sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kaura-omenapaistos

Meillä on pihassa kaksi suhteellisen nuorta omenapuuta, jotka tuottavat juuri sopivasti omenia T:n aamupala- ja minun jälkiruokatarpeisiin. Vaikka näin syksyisin joka paikka pursuaa mitä ihanimpia ohjeita (esim. tämä rahkaomppupiiras oli todella hyvää), niin olen huomannut tekeväni omenista tätä simppeliä kaurapaistosta uudestaan ja uudestaan.

Syitä on monia: a) ainekset tähän löytyvät aina kaapista kun jotain herkkua alkaa tehdä mieli, b) paistoksen saa uuniin 12 minuutissa (uskokaa pois, testasin juuri), ja c) nämä rapeat kaura-omenapaistokset nyt vaan sattuvat olemaan parasta mitä omenasta voi tehdä.

Olen tehnyt tätä paistosta kuukauden sisään niin monta kertaa, että muistan ohjeen varmasti unissanikin. Tosin en taatusti muista sitä enää ensi syksynä, ja täältä se nyt sitten löytyy, tallessa on! Ohje on lähtöisin täältä.  

On siellä jossain sitä omenaakin... On on!

Rapea kaura-omenapaistos
  • sopivasti omenia
  • siirappia
  • kanelia
  • 100 g voita
  • 1 dl fariinisokeria (korvaan yleensä osan vaniljasokerilla)  
  • 4 dl kaurahiutaleita (on sinne tainnut lurahtaa vähän reilumminkin...)
Pilko mieluisesi kerros omenia uunivuoan pohjalle. Ripottele päälle kanelia ja lirauta päälle siirappia. Sulata voi juoksevaksi. Sekoita siihen kaurahiutaleet ja sokerit. Levitä seos omenien päälle ja kypsennä 225 asteisessa uunissa reilut 20 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti