torstai 1. toukokuuta 2014

Vuoden Sima 2014

Virallinen simaraati on jälleen kokoontunut ja valinnut vuoden 2014 parhaan siman. Tänä vuonna voiton vei herkullinen vadelmasima, jolle hävisi täpärästi oma Kaffir-limetillä ja sitruunaruoholla maustettu Thai-simani. Pronssille ylsi seljankukalla maustettu Svea-sima, neljännen sijan nappasi kirpsakka Omppusima ja viidennelle paikalle ylsi appelsiinisima Jaffa. 

Huikeassa kisassa nähtiin myös perinteisempi sima El Classico, Erittäin huono suomalainen marjasima - joka ei lupauksista huolimatta ollut huono laisinkaan. Kilpalilun italialaisedustaja yritti luikerrella kisaan mukaan Limonchellolla, ja vaikka se simaraadille maistuikin ei sillä kovin korkealle ylletty. Mukana nähtiin myös volttipitoinen, kiljua muistuttanut Karhusima ja kenties kaikkien aikojen erikoisin Vampyyrisima, joka oli valmistettu punajuuresta, porkkanasta ja valkosipulista.

Onnittelut voittajalle ja suuret kiitokset kaikille osallistujille - kivaa oli kuten aina! Näihin kuviin, näihin tunnelmiin, toivotan teille kaikille erinomaista Vappua!!!



Vadelmasima
  • 400g pakastevadelmia
  • 500g sokeria
  • 4l kiehuvaa vettä
  • 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
  • sokeria, rusinoita
Kaada jäiset vadelmat ja sokeri kiehuvaan veteen. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Anna juoman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota sima. Laita jokaiseen pulloon muutama rusina ja teelusikallinen sokeria. Säilytä marjasima jääkaapissa. Sima on valmista juotavaksi parin päivän kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.


KULTAA: VANHANPIIAN SIMA


"Ihana vadelmainen tuoksu!", "Aktiivinen, täyteläinen vadelmasima", "Kuohuva ja vadelmainen", "Hyvä väri, hyvää, vadelmainen", "Räjähtävä vaikutelma, sukkamainen tuoksu, karkkimainen maku", "Hyvä vadelman maku", "Tuoksuu vadelmalle, hyvä marjainen maku, hyvät hapot", "Kuohuu yli, vadelmasima", "Aikamoinen pläjäys, maku oikeasti hyvä", "Kuplivaa vadelmaa", "Hyvä, erilainen, maistuu vadelma", "Vadelmamehua, ei perinteinen", "Paras esittely - simat seinälle, hyvät kuplat, vadelma", "Vadelmaista, pieneen kulutukseen", "Oikein ihanan, marjainen, raikas"



HOPEAA: NAM MAKRUUD



"Ihana thaikkutuoksu, sitruunaruoho", "Erinomainen, persoonallinen ja kansainvälinen maku", "Vihertävä, kirkas, kuplat, mukava tasapaino, raikas", "Shampanjamainen, mutta aika makea mikä otti yhden pinnan", "Ihanan raikas, huippuhyvä", "Tuoksuu hyvälle", "Raikas, hivenen makea", "Lievästi partavesimäinen efekti", "Pehmeä, sopivan makea", "Pirteä, raikas tuoksu, maku", ""Kaunis väri, raikas", "Ei simamainen väri, mutta miellyttävä, juhlava maku, hyvä tuoksu", "Tuoksu hyvä, makea, sitruunaruoho maistuu, vaalea, kupliva", "Makea ja hapokas", "Pirtsakka, raikas uusi tuttavuus"


PRONSSIA: SVEA-SIMA


"Herkullinen maku, hapot puuttuu", "Raikas, kevyt", "Ei kuplia", "Päärynän maku, jännittävä", "Pitkä jälkimaku mutta ei säväytä", Kaunis väri, makea", "Sitrusmainen tuoksu", "Tosi kiva ylläri", "Kirpeä mutta makea", "Eka hörppäys oli hyvää", "Raikas erikoinen maku", "Ihanko lemonade", "Kirkas, hapoton", "Hapan, etäisesti simamainen", "Kirkas, makea, hiilihapoton"

PARAS ETIKETTI -kisan voittaja!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti