keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Kana-nuudeliwokki

Meidän chilisato on ollut tänä vuonna varsin vaatimaton, joka johtuu varmasti osittain siitä että pahan tapani mukaan laitoin chilit kasvamaan aivan liian myöhään. Siksipä päätinkin yrittää pitää nämä chilit hengissä talven yli sisällä, jotta ensi vuonna päästäisiin ehkä paremmille sadoille.


Tänään koitti se päivä kun ensimmäinen harvoista hedelmistä oli kypsä. Pitihän se sitten heti tuhota! Koemaistipalan jälkeen totesin, että kyseessä taitaa olla habanero, sen verran tuntui tulisuus jo ihan sormissa saakka chiliä siivotessa. Kylvin chililajikkeita tänä vuonna reilu kymmenkunta erilaista, mutta hieno järjestelmäni eri lajikkeiden erottamiseksi epäonnistui pahasti, joten en ole enää varma mitä chiliä mikäkin puska tuottaa. Se selviää vasta siinä vaiheessa kun loputkin alkavat pukkaamaan hedelmää.


Yksinäinen chilimme pääsi maustamaan kana-nuudeliwokkia, joka oli täydellistä lohturuokaa kylmenevään syksyyn!

Kana-nuudeliwokki
  • 1 dl cashew-pähkinöitä
  • 1 pkt kanan rintafileitä 
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1 tuore chili
  • 2 porkkanaa
  • 1 paprika
  • 10 cm pätkä purjosipulia
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1-2 rkl japanilaista soijakastiketta
  • 1-2 rkl makeaa soijakastiketta (ketjap manis)
  • 1-2 rkl kalakastiketta
  • 1 limen mehu
Paahda cashew-pähkinöitä kuumalla pannulla kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Hienonna sillä välin valkosipulinkynnet ja chili. Siirrä pähkinät pannulta sivuun odottamaan ja käännä lämpöä vähemmälle. Lisää pannulle 1 rkl seesamiöljyä ja kuulota siinä hetki hienonnettua valkosipulia ja chiliä. Leikkaa sillä aikaa kana suupalan kokoisiksi palasiksi. Lisää ne pannulle ja lisää lämpöä. Paista kanat lähes kypsäksi.

Pilko kanojen kypsyessä porkkana, paprika ja purjosipuli ohuiksi suikaleiksi. Lisää kasviksia pannulle sitä mukaa kun saat niitä pilkottua. Ensin porkkanat, jotka ottavat enemmän aikaa kypsyä, sen jälkeen paprika ja lopuksi purjosipuli. Wokkaa kasviksia kunnes ne ovat lähes kypsiä. Kasvikset saavat jäädä hieman napakaksi ja rapsahtavaksi. Mausta lopuksi kasvis-kanaseos lorauksella japanilaista soijakastiketta ja limen mehulla ja siirrä ne sitten pähkinöiden kanssa sivuun odottamaan.

Kypsennä nuudelit ohjeiden mukaan, varo ylikypsentämässä. Kun nuudelit ovat valmistumassa, kuumenna pannu uudelleen ja lisää 1 rkl seesamiöljyä. Valuta nuudelit ja laita ne pannulle. Paista hetki ja mausta samalla nuudelit lorauksella makeaa soijakastiketta ja kalakastiketta. Sekoita kana-kasvisseos ja pähkinät nuudelien joukkoon ja tarjoa heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti