lauantai 31. tammikuuta 2015

Nyhtöpossupaellaa grillissä

Tultiinpa pitkästä aikaa viikonlopuksi mökille - ai että kun on mukavaa! Lunta sopivasti ja pakkasta juuri optimaalinen määrä, eli -1 astetta. :) Vielä kun aurinko olisi paistanut niin olisipa ollut luksusta. No, isolumihiutaleinen sadekin oli aika bueno. 

Eilen grillattiin Kreikka-uutisoinnin innoittamana possu-souvlakia, jotka syötiin tsatsikin ja kreikkalaisen salaatin kera. Tänäänkin pysyttiin ruokien osalta Välimerellä ja pyöräytettiin muurikassa varsin maukasta paellaa. Ihan oikeaoppista paella ei kuitenkaan ollut, sillä proteenien virkaa siinä hoiti ylikypsä kassleri. Mitään meren eläviä ei jaksettu alkaa paellaan säätämään, ihan tarpeeksi jännittävää se oli näillä välineillä ja olosuhteissa muutenkin.


Muurikkapaellaa nyhtöpossulla
6 hengelle

  • 1,5 kg kassleria
  • haudutusliemi:
    • n. 1l vettä
    • 1 sipuli
    • 2 valkosipulinkynttä
    • 2 liha/kanaliemikuutiota
    • höntsy suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta ja chilijauhetta
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 1 keltainen paprika
  • rypsiöljyä
  • n. 1-2 dl paseerattua tomaattia
  • n. 500g pitkäjyväistä riisiä
  • 1/2 l kuivaa omenasiideriä
  • n. 1,5-2l lämmintä kanalientä
  • (cayannepippuria)
  • nippu persiljaa
  • sitruuna
Hauduta ensin liha. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulin kynnet. Mittaa kattilaan vesi ja lisää sipulit, kanaliemikuutiot ja mausteet. Leikkaa kassler muutamaksi palaksi (meillä 4 palaa) ja lisää kattilaan. Hauduta hiljalleen kiehuvassa liemessä n. 2-3 tuntia tai kunnes liha alkaa olla hajoamispisteessä. Nosta pois liemestä ja jätä odottamaan. Preppaa paellan ainekset. Hienonna sipulit, valkosipulinkynnet, porkkana ja paprika. Hienonna persilja ja lohko sitruuna.

Sytytä sitten grilli ja grillaa kasslerin palasiin rapsakka pinta. Riivi sen jälkeen liha palasiksi, poista jäljelle jääneet rasvat ja jätä odottamaan.


Kuumenna muurinpohjapannu tai paellapannu suht. miedolle lämmölle (helppoa...!). Lorauta pannulle reilulla kädellä öljyä ja kippaa kasvikset pannulle. Kuullota muutama minuutti. Kippaa sen jälkeen pannulle paseerattu tomaatti ja sekoita. Lisää sitten pannulle riisit ja sekoita. Kaada sen jälkeen pannulle pullollinen omppusiideriä ja odota kunnes siideri on imeytynyt riisiin. Lisää sen jälkeen pannulle reilu loraus kanalientä. 

Yritä pitää lämpö sellaisena, että neste kuplii hiljalleen ja riisi saa aikaa kypsyä. Liika lämpö kärtsää kasvikset ja haihduttaa nesteen liian nopeasti, liian matalassa lämmössä riisi ei kypsy. Parempi silti aloittaa liian matalasta lämmöstä ja lisätä sitä kuin aloittaa liian kuumalla pannulla... :)

Lisää lientä sitä mukaa kuin se imeytyy riiseihin. Kun riisit ovat lähes kypsiä, tarkista maku (itse heitin tässä vaiheessa mukaan hippusen cayannepippuria, mutta muita mausteita ei kaivattu), ja lisää pannulle riivitty possu. Sekoittele kunnes riisi on kypsää ja liha lämmennyt.

Koristele paella tuoreella persiljasilpulla ja tarjoile sitruunalohkojen kanssa.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti